dimarts, 2 de juny del 2015

Vilafranca i Coves del Forcall des de La Parreta

Punt Partida
Distància
Desnivell
Traks i més info
Alberg La Parreta
11 Km
+240



11 km completen aquesta volta circular que des de La Parreta ens condueixen, primer pels Senders Locals 130 (només 1 km) i després pel SL-18-2 durant 2,5 km,fins a la bassa de la Trinitat  i un petit tram pel SL-18-3. En aquest primer tram gaudirem de molt bones vistes de la cara sud de Vilafranca.

Quan un poste de senders ens convida a anar a Vilafranca pel 18-2, nosaltres continuarem direcció a l'Estrella, per un sender sense senyalitzar i que abans de 500 m i arribats a un creuament de 4 ó 5 camins,, nosaltres prendrem la direcció a esquerra, de cara a les coves del forcall.

Val la pena visitar aquest racó amb tranquil·litat, gaudir d'aquestes formacions rocoses i estar atents a la possible presència de cabra hispànica o d'algunes aus lligades als rocalls i que sovint podem arribar a vore.

Prendrem direcció a Vilafranca seguint les marques d'un altre sender local, el 18-4, que ens aproparà fins a Vilafranca, que també mereix una visita assossegada, per a sortir ja de tornada cap a l'alberg primer seguint les marques blanques i grogues del PR-V1 fins a les fonts del LLosar, després, al deixar-les, passar per davant de l'ermita del Llosar i tot seguit arribar a La Parreta.



Bassa de La Trinitat. 3,5 Km

Coves del Forcall.  Km 5,5


Coves del forcall
Coves del forcall.

Coves del forcall
Vista de Vilafranca sortint de les coves del Forcall Km 6
Campanar de Vilafranca

Plaça d'En Blasc 7,5 Km

Passeig Bonavista. 8,5 Km

Bonavista

Verge del Llosar Km-9,5.